La delegació del Govern català a França i l’Institut Ramon Llull homenatjaran el proper 11 de març Àngel Castanyer i Rausell (Foios, 1937), fundador de les edicions catalanes a París i que va morir el 19 de desembre passat. L’acte d’homenatge tindrà lloc a la seu de la delegació del Govern a París.

En l’acte assistiran M. Gentil Puig i Moreno, professor honorari de la Universitat de Perpinyà i de la UAB i coordinador del llibre ‘Els valors dels vençuts’, d’Àngel Castanyer; i Raül Martínez, delegat de l’Institut Ramon Llull a París.

Des de molt petit, Castanyer es va instal·lar, primer a Barcelona, i durant la guerra civil espanyola, va viure a l’exili a París. Va ser fundador de les edicions catalanes de París i els joves del Casal de París, membre oganitzador dels Jocs Florals de llengua catalana a la capitat francesa.

L’any 1977 Castanyer va acompanyar a l’aleshores president de la Generalitat, Josep Tarradellas en el seu retorn de l’exili. Fins i tot, apareix en la fotografia en què Tarradellas va pronunciar el “Catalans, ja sóc aquí” al balcó de la Generalitat, a la plaça de Sant Jaume de Barcelona.