Font: HUB385

El delegat del Govern als Balcans, Eric Hauk, ha revelat en un tuit que la delegació catalana, amb seu a Zagreb, s’allotja des d’aquest mes de febrer a HUB385, un centre d’emprenedors de la capital de Croàcia. “No necessitem luxoses embaixades ni xofers per mostrar Catalunya al món. La delegació del Govern als Balcans comparteix des d’avui (dissabte) espai amb els joves emprenedors de Zagreb”, va assegurar Hauk des del seu perfil a Twitter. El delegat als Balcans ha conclòs el missatge amb unes paraules en croat: “Hvala što ste nas primili (Gràcies per rebre’ns)”.

HUB385 és un equipament per a creadors, innovadors i empresaris amb l’objectiu de promoure la innovació, la col·laboració i l’intercanvi de coneixements. Un centre de coworking i una plataforma per aquells joves que estiguin a punt per créixer cap al futur. Dins la comunitat de HUB385 es dona suport i acompanyament a joves amb talent per impulsar les seves empreses, productes i somnis. El centre lloga sales de treball i per a negocis de diferents empreses mundials capdavanteres allotjades a Croàcia. També ofereix una sala de disseny únic per a conferències, presentacions o seminaris.

Compartint espai amb ACCIÓ

L’Oficina de l’Agència per a la Competitivitat de l’Empresa (ACCIÓ) a Zagreb és, també, al mateix edifici que s’ubica, ara, la delegació del Govern als Balcans. Està dirigida per Jorge Salgado, on hi resideix des de fa 15 anys, i s’ocupa dels projectes de comerç exterior i treballa en empreses de diversos sectors. L’oficina, en marxa des de 2017, pretén facilitar l’accés de les empreses catalanes als països de la zona dels Balcans, uns mercats en evolució.

El Govern va reobrir, el desembre passat, la delegació a Zagreb i va nomenar Eric Hauck com a delegat als Balcans. Hauck, nascut a Alemanya i llicenciat en periodisme, ja exercia el càrrec des del 2017 i fins a l’aplicació del 155 que va provocar el tancament de la delegació. Hauck va ser cap d’internacional al diari Avui i corresponsal diplomàtic a l’Europa de l’Est durant la caiguda del mur de Berlín. També va ser reporter de guerra als Balcans, a Romania, a la primera Guerra del Golf i al final de l’apartheid a Sud-àfrica. Del 1995 al 1999 va ser director de cooperació internacional de l’Ajuntament de Barcelona a Bòsnia i Hercegovina. Entre el 1998 i el 2006, va exercir com a responsable de projectes al Comitè Olímpic Internacional (COI) a Lausana.