Font: Delegació Govern UE

La delegada del Govern davant la Unió Europea, Meritxell Serret, s’ha reunit, aquest dimecres, amb representants del departament d’Afers Socials de la Generalitat a Brussel·les. La trobada ha servit per revisar els programes de ‘Garantia Juvenil’, un model d’èxit en l’ocupació entre els més joves. Aquests programes representen un seguit de mesures promogudes per la Unió Europea per tal de fer més efectiva la incorporació activa dels joves al mercat de treball.

‘Garantia Juvenil’ és un programa basat en la promoció d’una oferta universal a totes les persones amb edats compreses entre els 16 i 24 anys, o als menors de 30 anys en el cas de les persones joves amb un grau de discapacitat igual o superior al 33% que no estiguin treballant, ni estudiant, consistent en una oportunitat de treball, en unes pràctiques en empresa o en una formació qualificant en un termini màxim de quatre mesos després d’haver acabat l’educació formal o quedar en situació de desocupació.

El TLN MOBILICAT, PRÀCTIQUES A LA UE

El TLN Mobilicat és un programa de mobilitat internacional que facilita la inserció laboral estable de persones joves inscrites a la Garantia Juvenil per mitjà de la millora del perfil professional i de les competències personals claus realitzant períodes de pràctiques formatives en empreses públiques i privades d’estats membre de la Unió Europea. Són pràctiques d’un temps mínim de dos mesos en qualsevol país de la UE en empreses que necessiten personal format en les especialitats d’aquest programa.

Els aspirants són persones d’entre 18 i 30 anys, inscrites i en situació de beneficiari al Registre del Servei Nacional de Garantia Juvenil en data immediatament anterior a l’inici de l’actuació, inscrites com a demandants d’ocupació no ocupats al Servei Públic d’Ocupació de Catalunya. A més, han de diposar d’estudis d’especialització de grau mitjà o superior abandonats prematurament o acabats.
Tenir experiència laboral inferior a tres mesos en l’àmbit de l’especialitat.