Presentació del projecte ‘SOULFOOD’ al Palau Bofarull de Reus [Foto: Diputació de Tarragona]

La Diputació de Tarragona lidera un projecte europeu que pretén trobar una solució tecnològica al malbaratament alimentari. Des d’aquest dimarts i durant dos anys, l’ens tarragoní coordinarà aquesta iniciativa social que porta com a nom ‘SOULFOOD’ i que executarà conjuntament amb quatre socis locals -Redessa i el Centre Social el Roser de Reus, la Fundació Espigoladors i el Clúster TIC Catalunya Sud- i quatre més provinents de Lituània, Romania i Grècia.

Tots ells es reuniran a finals de setmana a Reus per començar a buscar la millor fórmula per fer arribar els excedents agrícoles a entitats socials. La voluntat és que sigui una empresa del territori l’encarregada de desenvolupar la nova eina digital, amb un pressupost 801.739 euros.

La presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó, ha posat de manifest que “des de la Diputació impulsem i sumem esforços i coneixement d’altres administracions i agents per tal de desenvolupar projectes que facin més sostenible i equitativa la nostra societat”.

Aquesta setmana es donarà el tret de sortida formal a SOULFOOD, ja que tècnics de les diferents institucions sòcies, tant locals com internacionals, es trobaran a Reus. Durant aquesta primera trobada els socis del projecte compartiran la seva previsió de planificació i desenvolupament dels diferents paquets de treball i activitats previstes.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram