Clàudia Pujol és la directora de la revista Sàpiens [Foto: Sàpiens]

Casanova, Villarroel o Basset són alguns dels herois més reconeguts de la guerra de Successió, tots ells protagonistes masculins. Però, i  elles? La directora de Sàpiens, Clàudia Pujol, reivindicarà el paper de les dones durant el 1714 que han estat les grans absents del relat de la guerra. Ho farà en una xerrada el pròxim 10 de setembre al Centre Català de Luxemburg.

El 1714 les dones van tenir un paper fonamental en la resistència contra els Borbó i en els diferents moments del setge a la ciutat de Barcelona. D’una banda, curant ferits, treballant als obradors i tenint cura de la família, i de l’altra, acompanyant les tropes i participant en la lluita armada.

Clàudia Pujol i Devesa (Olot, 1976) és llicenciada en Periodisme per la UAB i màster en Relacions Internacionals pel CIDOB. Des del desembre del 2010 dirigeix la revista de divulgació històrica Sàpiens, és membre del Consell Rector d’Abacus i del Consell Rector del Museu d’Arqueologia de Catalunya (MAC).

És coautora de diversos llibres d’història, com La guerra de Cuba (Pòrtic, 2000) i Dissidents (Dèria, 2007), i autora de llibres de temàtica negra, com Diari d’un forense (Mina, 2007) i En l’escena del crim (Columna, 2010).

Els últims anys, ha col·laborat en diversos mitjans de comunicació, com Descobrir, el Diari Ara i La República; ha estat membre de la Comissió Històrica de l’Ajuntament de Barcelona (2012-2016) i comissària de l’exposició El món del 1714, al MUHBA. Entre el desembre del 2015 i fins al febrer del 2022 ha estat membre de la Junta Directiva d’Òmnium Cultural.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram