Font: FCSM

La banda de la Federació Catalana de Societats Musicals (FCSM) va actuar, diumenge, a Brussel·les per la internacionalització de la cultura popular catalana. El concert, ofert en honor als exiliats i presos polítics catalans, forma part d’una gira per Europa de la banda de la Federació. En l’acte, celebrat a l’Església de Sant Joan Baptista de la ciutat belga, va assistir-hi l’exconseller de Cultura, Lluís Puig, qui actualment està exiliat a Brussel·les i va afegir-se a la banda en algunes peces com un músic més.

El concert va comptar amb peces tan representatives de les bandes com el pasdoble Sara de José Rafael Vilaplana o la Suite catalana, de Jordi Bonilla Julià, així com sardanes com La sardana de les Monges, amb música d’Enric Morera i lletra d’Àngel Guimerà. La banda va interpretar un seguit de danses que van escenificar les balladores Aina Alabart i Fontcalda Pallarés. El tenor Jesús Piñeiro, acompanyat per la banda, va interpretar, sardanes com L’Empordà i El Cant de la Senyera i l’eclosió final va ser Els Segadors, l’himne nacional de Catalunya.

El concert de Brussel·les, la banda de la FCSM va amb una setantena de músics provinents de les bandes de Tarragona. Els directors Emilio Cabello, Oriol Navarro Valls i Antoni Alburquerque van ser els encarregats de la direcció artística. La FCSM va oferir una placa commemorativa al Casal Català de Brussel·les, per la seva col·laboració.

“Ho hem fet per convicció i perquè les nostres entitats s’han manifestat clarament en defensa dels drets i les llibertats i per dignitat i respecte de les nostres Institucions”, ha explicat Josep Parés, president de la FCSM, una federació que aixopluga més d’una cinquantena de bandes de música. Abans del concert, els músics catalans van oferir una cercavila pels carrers de la ciutat belga. L’estada dels músics de la FCSM a Brussel·les finalizarà a Estrasburg amb una visita a la seu del Parlament i la Cort Internacional del Drets Humans.