La Federació Internacional d’Entitats Catalanes (FIEC) celebra aquest divendres 3 de juliol (18.30 h – hora catalana) l’assemblea general en una sessió en línia a través de Zoom. S’hi apleguen una seixantena d’entitats d’arreu del món i posaran sobre la taula “la profunda renovació i actualització” que necessita l’entitat, segons apunta la FIEC en un comunicat.

En l’assemblea general, la FIEC presentarà els objectius i les modalitats de participació, es farà el balanç de l’activitat de la Federació en els darrers anys i els objectius de treball en els propers anys. A més, es presentarà la proposta de nous estatuts, l’elecció d’una nova junta directiva i l’aprovació dels comptes del període 2018-2020. Hi haurà un torn obert de paraula quan finalitzi l’assemblea.

També són previstes dues ponències: ‘Les comunitats catalanes de l’exterior: identitats múltiples en un món global, la necessitat del treball en xarxa, ens cal una federació d’entitats? i ‘Què són i que volen ser les comunitats catalanes de l’exterior del segle XXI?’

PROFUNDA RENOVACIÓ

En un comunicat, la FIEC diu que “necessita una profunda renovació i actualització en els seus objectius”. Sobretot, posa l’accent en allò que actualment “vol dir avui un català de l’exterior o fer política exterior i en la seva forma de funcionament”.

La FIEC considera que “les dificultats diàries per a obtenir el necessari reconeixement del que som i del què fem, fa més necessari que mai que treballem el més coordinats possible”. Prova d’això han estat les activitats de Sant Jordi i la revetlla de Sant Joan o la iniciativa per a aconseguir la derogació del ‘vot rogado’ que, segons la Federació, “mostren més que mai que ens cal un instrument d’acció i de coordinació”.