Font: Fira de Sant Miquel

La Fira de Sant Miquel de Lleida i la fira agrícola Belagro de Bielorússia han signat un acord de col·laboració per facilitar la participació d’empreses bielorusses i lleidatanes en tots dos esdeveniments i impulsar la cooperació internacional. Ho han fet juntament amb membres de l’ICEX Espanya Exportació i Inversions i el Cònsol de Bielorússia a Catalunya, Cristian Balcells.

“És el moment de mirar més enllà del Pirineu i buscar nous mercats en països emergents”, assegura el cònsol Balcells, qui ha afegit que “Bielorússia és una plataforma idònia per impulsar aquest intercanvi comercial”. La proximitat entre els dos territoris, amb vols directes diàriament, la no necessitat de visat per viatjar a Bielorússia i l’excel·lent ubicació com a plaça entre Europa Occidental i Europa de l’Est són punts que han tingut molt en compte per als representants lleidatans.

Els principals sectors d’exportacions d’Espanya a Bielorússia són l’hortofructícola, sobretot els fruits cítrics, tecnologia industrial, com ara peces i components de les màquines i també l’automòbil.

D’altra banda, l’agricultura de precisió tornarà a ser una de les protagonistes de la 65a edició de la Fira Agrària de Sant Miquel i la 34a edició del saló Eurofruit, certàmens que tindran lloc del 26 al 29 de setembre en el recinte de la Fira de Lleida amb més de 300 expositors d’una desena de països diferents.

Així, Sant Miquel i Eurofruit acolliran nombroses novetats relacionades amb l’agricultura de precisió en àmbits com els drons, el fred industrial, els sistemes de reg, les solucions informàtiques per a la gestió d’explotacions agrícoles i ramaderes, la gestió dels costos i recursos, la gestió de les obligacions administratives i legals, i l’ús dels sistemes avançats de guiatge amb GPS per a vehicles agrícoles, entre altres.