Font: FC Barcelona

La Fundació Barça, juntament amb l’alcaldia de Bogotà i la Cambra de Comerç de Bogotà, ha celebrat el fòrum ‘L’esport com a eina de construcció de pau’ a la capitat de Colòmbia on ha reunit experiències i veus que integren l’esport en la responsabilitat social i la prevenció de la violència i el delicte.

El treball de la Fundació Barça a Bogotà va començar a principis de 2019 amb la inauguració del projecte FutbolNet. Aquest pla busca generar oportunitats d’inclusió per a nens i joves de les localitats de San Cristóbal, Ciudad Bolívar, Usme, Engativá i Bosa.

El programa fomenta la inclusió social, la prevenció de la violència i l’accés a l’educació mitjançant el desenvolupament del programa que es realitza en els parcs locals d’aquestes localitats. La subsecretària de Seguretat i Convivència, Llum Janeth Forero, ha subratllat que “el compromís és transformar la vida dels nostres nens, nenes i adolescents, prendre’ls a la violència, la delinqüència, la inseguretat i la criminalitat. I això ho estem aconseguint a través d’una eina com l’esport”.

La directora global de la Fundació Barça, Mària Vallès, explica que “els resultats de la feina entre aquesta organització i altres actors han permès impactar de manera positiva a prop de 15.000 joves de Bogotà i la Vall del Cauca”.

El president de la Cambra de Comerç de Bogotà, Nicolás Uribe, ha subratllat que “amb el projecte de la Fundació Barça a Bogotà hem aconseguir millorar els entorns empresarials i donar-li als joves una oferta de ciutat diferent: més humana i més digna “. El fòrum va comptar amb la presència dels exjugadors del FC Barcelona, Carles Puyol i José Edmílson.