La Fundació Dalí participa en la commemoració del 250 aniversari del naixement del músic alemany, Ludwig Van Beethoven. Ho fa exposant dues obres fetes per l’artista figuerenc relacionades amb el compositor. En concret, es tracta de ‘Cap de Beethoven’ una aiguada de grans dimensions que intueix la cara del músic i que Dalí va pintar el 1973 i que és la primera vegada que es deixa en préstec.

L’altra obra és el dibuix ‘Crani de Beethoven’. Tot plegat, en l’exposició ‘Salvador Dalí. The birth of Memory’ que es podrà veure a l’Arp Museum de Ramegen (Alemanya) des del 16 de febrer al 16 d’agost. Es tracta d’un museu dedicat a la figura de Hans Arp, artista amic de Dalí amb qui es va conèixer en el període surrealista.

L’Arp Museum ha sol·licitat aquestes obres per explorar el “paral·lelisme” entre Beethoven i Dalí. Segons explica el seu director, Oliver Kornhoff, es tracta de “dos visionaris amb molta capacitat innovadora”. Kornhoff considera que les semblances entre els dos genis són “impressionants” i prova d’això és que Dalí es refereix a Beethoven en diverses ocasions durant la seva carrera artística, fins al punt d’inspirar les dues obres que s’exposaran al museu alemany durant els propers mesos.

En relació a l’obra ‘Cap de Beethoven’, Dalí va destacar: “Pinto amb pops i, arrossegant-los amb aquesta mena de tinta que desprenen, vaig fer el cap precisament de Beethoven. He pintat amb arcabussos, tirant al blanc, he pintat amb granotetes petites, amb gripaus que van caure també d’una tempesta, he pintat amb cargols, he pintat amb tot, inclosa la pintura a l’oli”.