La Fundació Gala–Salvador Dalí ha programat tres noves exposicions per a aquest any 2020. Totes tres als Baus de Provença (França). Es tracta d’unes mostres que exploren diferents vessants de l’artista, des de la seva relació amb la moda fins als sentiments més religiosos del pintor a través de l’obra del ‘Crist’.

Com a principal novetat es farà per primer cop una exposició en format digital immersiu, concebuda com un viatge audiovisual a través de gran part de l’obra de Dalí. La directora de la Fundació, Montse Aguer, ha destacat la importància de buscar noves maneres d’explicar el món de l’artista a la ciutadania i subratlla que “encara queden arxius per conèixer” sobre el geni surrealista.

La primera de les mostres que s’han programat per aquest any és també la més innovadora. Porta per nom ‘Dalí. L’énigme sans fin’ i es podrà veure del 6 de març del 2020 al 3 de gener del 2021. Aguer ha explicat que es podria definir com un “viatge” cap al món dalinià per tal de “despertar l’interès envers aquest artista”. També ha recordat que “l’espai on es farà, és fantàstic”.

Un altre de les estrenes d’aquest any serà l’exposició ‘Gala/Dalí/Dior. D’art i moda’ que es podrà veure al Castell de Púbol del 14 de març del 2020 al 6 de gener de l’any següent. A partir de la mostra es vol iniciar una nova línia expositiva centrada en la relació de Salvador Dalí amb la moda.

La darrera de les exposicions que es veuran per primera vegada gira al voltant d’una de les obres més icòniques de Salvador Dalí: ‘El Crist’. Una obra que es podrà veure al Teatre-Museu Dalí de Figueres de l’1 de novembre del 2020 al 30 d’abril del 2021, La mostra dedicada a l’oli ‘d’El Crist’ (conegut com ‘El Crist de Sant Joan de la Creu’) prové de la Galeria d’Art i el Museu Kelvingrove, de Glasgow (Escòcia).