Font: Casal de Catalunya de Buenos Aires

El ballarí argentí Maximiliano Guerra, un dels referents clàssics del món, ha enfortit la seva vinculació amb el Casal de Catalunya de Buenos Aires a través de la fundació que porta el seu nom. Segons ha avançat el president del casal, Josep Antoni Meléndez Paredes, a Exterior.cat, el proper mes de juliol, la Fundación Maximiliano Guerra farà un espectacle de ball al Teatre Margarida Xirgu, a la seu del Casal de Catalunya de Buenos Aires.

Aquest cap de setmana, Guerra va participar en la sessió Divendres amb pa amb tomàquet, una de les activitats del Casal de Catalunya de Buenos Aires (Argentina). El ballarí argentí va assegurar que “el ballet requereix molt sacrifici però és el que estimo i el que m’omple”. Amb una llarga trajectòria internacional, Guerra va ser ballarí de l’English National Ballet, de la Deutsche Oper de Berlín i convidat permanent de l’Scala de Milà. A la seu del Casal de Catalunya de Buenos Aires, el ballarí va explicar que “quan vaig començar a practicar la dansa vaig descobrir la meva ànima i la meva llibertat. Vaig descobrir que és el que volia fer i el que em fa feliç”.

Format a l’Instituto del Teatro Colón, Guerra va deixar de banda el seu somni infantil de jugar a l’elit del futbol argentí, a les files del Club Atlético River Plate, i l’any 1981 es va incorporar al ballet. Després de cursar els estudis a l’Instituto Superior de Arte, va iniciar la trajectòria internacional on va ser premiat amb la medalla de plata del Concurs Internacional de Nova York (1987) i la medalla d’or a Varna, Bulgària (1988).

El president del casal, Josep Antoni Meléndez Paredes, ha reconegut a Exterior.cat que “sentim una gran admiració per a Maximiliano Guerra. Serà un plaer que els joves ballarins de la seva fundació puguin actuar a la nostra seu”. El 6 de juliol, la Fundación Maximiliano Guerra actuarà a Teatre Margarida Xirgu, a la seu del Casal de Catalunya de Buenos Aires.

La fundació té com a objectiu de potenciar el desenvolupament i creixement artístic i compta amb més de tres-cents alumnes, dels quals més d’una trentena compten amb beques. En el programa educatiu desenvolupa les disciplines de tango, jazz o contemporània que permeten una formació integral de l’artista.