
Tres treballadores de la planta de la companyia gironina de Sant Gregori [Foto: Embotits Caula / arxiu]
Actualment, la companyia gironina factura gairebé 12 milions d’euros i ven a l’exterior el 95% de la producció. Així, els mercats que Caula té presència són Alemanya, Holanda, el Japó, Corea, Tailàndia o Hong Kong.
Avui ja suposa un terç de la facturació de l’empresa que va tancar el 2020 amb unes vendes per valor d’11,9 milions d’euros, un 6% més que a l’exercici anterior. Aquest any, tornen a ser pioners amb l’exportació de productes amb segell kaixer per al mercat jueu europeu.
De la planta de Sant Gregori surten una desena de referències, entre talls de producte i peces senceres de cecina, xoriço, llonganissa, fuet, pepperoni o salami després de passar el filtre d’un rabí o un controlador autoritzat que avala que la fabricació del producte ha seguit tots els preceptes de la normativa dietètica kaixer. El sacrifici de la vedella es fa en unes instal·lacions de Polònia.
Caula estima que aquest any aproximadament un 5% de la producció total de la planta tindrà aquest segell. A l’exercici 2020, Embotits Caula va produir 1,5 milions de quilos de carn, el 65% productes derivats del porc.