Tres treballadores de la planta de la companyia gironina de Sant Gregori [Foto: Embotits Caula / arxiu]

L’empresa Embotits Caula, amb seu a Sant Gregori (Gironès), va ser pionera en la comercialització d’embotit curat per al mercat musulmà. Aquest any, tornen a ser pioners amb l’exportació de productes amb segell kaixer per al mercat jueu europeu, segons explica La Vanguardia.

Actualment, la companyia gironina factura gairebé 12 milions d’euros i ven a l’exterior el 95% de la producció. Així, els mercats que Caula té presència són Alemanya, Holanda, el Japó, Corea, Tailàndia o Hong Kong.

Avui ja suposa un terç de la facturació de l’empresa que va tancar el 2020 amb unes vendes per valor d’11,9 milions d’euros, un 6% més que a l’exercici anterior. Aquest any, tornen a ser pioners amb l’exportació de productes amb segell kaixer per al mercat jueu europeu.

De la planta de Sant Gregori surten una desena de referències, entre talls de producte i peces senceres de ­cecina, xoriço, llonganissa, fuet, pepperoni o salami després de passar el filtre d’un rabí o un controlador autoritzat que avala que la fabricació del producte ha seguit tots els preceptes de la normativa dietètica kaixer. El sacrifici de la vedella es fa en unes instal·la­cions de Polònia.

Caula estima que aquest any aproximadament un 5% de la producció total de la planta tindrà aquest segell. A l’exercici 2020, Embotits Caula va pro­duir 1,5 milions de quilos de carn, el 65% productes derivats del porc.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram