Font: KFT

L’empresa KFT Food Technology, amb seu a Cornellà del Terri, ha tancat un contracte amb una firma de referència en el sector de l’alimentació dels Estats Units per construir vuit màquines processadores de carn. El contracte suposarà una facturació de prop d’un milió d’euros per a la factoria gironina.

KFT Food Technology es va fundar el 2015 de la mà del jove emprenedor Martí Clos, de 37 anys, i aquest 2019 preveu tancar l’any amb una facturació de 750.000 euros. El 85% d’aquesta xifra prové de l’exportació de les seves màquines. Actualment l’empresa té una important presència a l’Amèrica Central, l’Amèrica del Sud i Rússia. Els seus clients són, principalment, empreses que processen aliments per a supermercats.

L’empresa es dedica precisament al disseny i construcció de màquines processadores de carn i el seu públic està enfocat a marques que distribueixen els aliments a supermercats. La majoria dels seus clients són del centre i sud d’Amèrica i de Rússia. Tot i així, tenen contractes signats en tots els continents.

Dins dels seus plans d’expansió, l’empresa també vol contractar nous distribuïdors, que a dia d’avui són una dotzena. Tot i ser una empresa exportadora, la proximitat és el seu punt fort i per això es fa tot el procés de producció únicament des de la planta de Cornellà del Terri “aquí fem tota la cadena , des del disseny de la màquina, la soldadura i també tota la part elèctrica i de programació”, explica Clos.