La Junta Electoral Central ha decidit ampliar en dos dies el termini del vot exterior de cara a les eleccions al Congrés i al Senat espanyols de diumenge 10 de novembre. Així, els catalans residents a l’estranger podran exercir el seu dret a vot en els diferents consolats espanyols fins al tancament dels col·legis electorals a l’Estat.

Així, la JEC indica que els consolats espanyols a l’estranger hauran d’habilitar les urnes el dissabte 9 i el diumenge 10 de novembre “a afectes de rebre tant els vots per correu remitis fins aquell moment, com aquells altres que puguin presentar els electors dins del termini extraordinari”.

El termini per al vot exterior previst per la JEC finalitzava el divendres 8 de novembre. Ara bé, arran d’aquesta ampliació extraordinària, la JEC assegura que “no podrà extrendre’s més enllà de l’hora prevista del tancament dels col·legis electorals a l’Estat espanyol, és a dir, a les 20 hores del diumenge 10 de novembre”, subratlla.

En aquest acord, la JEC insta als consolats i oficines a l’exterior a enviar els sobres de votació al Ministeri d’Afers Exteriors “pel procediment més ràpid” i utilitzant “tots els mitjans disponibles” un cop finalitzada la jornada electoral.

Un dels pocs consolats espanyols que ho han anunciat és el de San Francisco (Estats Units). Alguns catalans residents a Califòrnia han rebut la confirmació, telefònicament, de l’ampliació del termini per exercir el dret a vot a l’exterior durant el cap de setmana.