Font: Institut Ramon Llull

Un any més, la literatura catalana estarà representada a la Frankfurter Buchmesse (Fira del Llibre de Frankfurt) amb un estand propi que, amb el lema Catalonia. Land of Books; Barcelona, City of Literature, acollirà una àmplia presència del sector editorial i institucional. Enguany, l’estand homenatja el poeta Joan Brossa, de qui el 2019 se celebra el centenari del naixement.

L’estand, organitzat per l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC) i compartit amb l’Ajuntament de Barcelona i l’Institut Ramon Llull, té com a objectiu d’oferir una imatge conjunta del sector i proporcionar als professionals un espai de negoci on desenvolupar les seves activitats a la fira amb les màximes facilitats.

Enguany, l’estand homenatja el poeta Joan Brossa, de qui el 2019 se celebra el centenari del naixement. Així, l’estand reproduirà visualment el llenguatge visual del poeta, amb imatges de la lletra A –que per a Brossa era la més juganera de totes les lletres, el principi de tot, la més canviant i la més constant.

Pel que fa a la representació del sector, aquest 2019 assisteixen a l’estand català un total de 35 entitats catalanes entre editorials, associacions i institucions del sector.

UN APARADOR INTERNACIONAL

La Frankfurter Buchmesse (Fira del Llibre de Frankfurt) és la fira de llibres i continguts més important del món. Pel seu fort caràcter professional, aquesta fira marca el calendari de la major part d’editorials internacionals. En els diferents pavellons s’hi citen anualment unes 7.000 empreses i editorials de tot el món, s’hi donen a conèixer les últimes novetats i es negocien drets d’explotació de diferents obres a nivell mundial.

El protagonisme de la literatura catalana a Frankfurt com a convidada d’honor al 2007, ara fa 12 anys, va significar un punt d’inflexió per l’increment del número de traduccions d’autors en llengua catalana a altres llengües i per la visibilitat internacional del sector editorial català, però també pel reconeixement de la cultura catalana a l’estranger.