Foto: L’escriptora Imma Monsó és una de les autores que cita la revista russa [ACN]

Escriptors com Bel Olid, Imma Monsó, Jordi Puntí, Ausiàs March o Matthew Tree protagonitzen el monogràfic d’octubre de la revista russa Inostrannaya Literatura, dedicat aquest mes a la literatura catalana.

També s’inclouen a l’antologia figures tan rellevants com Marta F. Soldado, Teresa Colom, Damià Bardera, Elisenda Solsona, Natalia Cerezo, Marc Artigau, Xavier Theros, Joan Alcover, Joana Raspall, Jaume Coll Mariné, Oriol Prat Altimira i Carles Dachs.

Sota el lema ‘Coneix els clàssics de demà’, la revista s’edita des de 1955 i és una de les publicacions literàries més prestigioses de Rússia. Número rere número, publica les obres més significatives de la literatura mundial moderna i, aquest octubre, ha estat el torn de la literatura catalana.

La publicació ha rebut el suport de l’Institut Ramon Llull, que pretén promoure la formació de traductors literaris del català a altres llengües, ampliar la xarxa de traductors literaris del català i fomentar la professionalització dels estudiants de la XarxaLlull.

La publicació a la revista Inostrannaya Literatura és el resultat del seminari promogut per l’IRL, el passat 13 de març. Quatre alumnes de la Universitat Estatal de Moscou i de la Universitat de Sant Petersburg es van posar en contacte amb Jordi Tomàs, Jordi Puntí, Elisenda Solsona i Damià Bardera Poch.

Els autors van explicar la seva obra, influències i lectures a totes les traductores i van poder intercanviar impressions i resoldre dubtes de traducció.