La cadena de producció de Vall Companys [Foto: Vall Companys]

Vall Companys, el principal grup agroalimentari de capital familiar a l’Estat espanyol, ha fet un pas decisiu en la seva estratègia d’internacionalització durant el darrer exercici. L’empresa, amb seu central a Lleida, ha ampliat la seva presència a l’Amèrica Llatina, elevant la participació fins al 45% a Vallpork Mèxic i fins al 33% a la brasilera Master Agroindustrial, en un moviment que reforça la seva expansió en mercats amb dèficit de producció local.

Aquestes operacions formen part d’una estratègia iniciada fa més d’una dècada, que ha permès al grup implantar-se com a accionista minoritari en empreses de Perú, Colòmbia, Mèxic, l’Uruguai i el Brasil. Segons fonts de l’empresa, aquests països representen una gran oportunitat a causa de la seva demanda creixent de proteïna animal i de la manca d’autosuficiència dels seus sistemes productius.

El grup agroalimentari català consolida el lideratge a l’Estat espanyol amb una facturació rècord de 4.163 milions d’euros

L’aposta per l’Amèrica Llatina respon a l’objectiu de diversificar mercats, augmentar la capacitat exportadora i aprofitar sinergies en els sistemes de producció. Amb aquestes noves participacions, Vall Companys enforteix la seva posició internacional i avança cap a un model global de creixement.

La internacionalització també es reflecteix en el pes creixent de les exportacions. Mentre que les divisions avícola i farinera exporten aproximadament un 7% de la seva producció, la porcina arriba ja al 40%, amb l’Europa Central com a principal destí, seguida de l’Àsia.

A més, Vall Companys va tancar l’exercici amb una facturació rècord de 4.163 milions d’euros, lleugerament superior a la de 2023, i amb un benefici net de 279 milions, un increment del 15%.

ACCIÓ ha generat 455 milions d’euros d’exportacions a Catalunya l’últim any
WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram