
La cadena de producció de Vall Companys [Foto: Vall Companys]
Aquestes operacions formen part d’una estratègia iniciada fa més d’una dècada, que ha permès al grup implantar-se com a accionista minoritari en empreses de Perú, Colòmbia, Mèxic, l’Uruguai i el Brasil. Segons fonts de l’empresa, aquests països representen una gran oportunitat a causa de la seva demanda creixent de proteïna animal i de la manca d’autosuficiència dels seus sistemes productius.
El grup agroalimentari català consolida el lideratge a l’Estat espanyol amb una facturació rècord de 4.163 milions d’euros
L’aposta per l’Amèrica Llatina respon a l’objectiu de diversificar mercats, augmentar la capacitat exportadora i aprofitar sinergies en els sistemes de producció. Amb aquestes noves participacions, Vall Companys enforteix la seva posició internacional i avança cap a un model global de creixement.
La internacionalització també es reflecteix en el pes creixent de les exportacions. Mentre que les divisions avícola i farinera exporten aproximadament un 7% de la seva producció, la porcina arriba ja al 40%, amb l’Europa Central com a principal destí, seguida de l’Àsia.
A més, Vall Companys va tancar l’exercici amb una facturació rècord de 4.163 milions d’euros, lleugerament superior a la de 2023, i amb un benefici net de 279 milions, un increment del 15%.
ACCIÓ ha generat 455 milions d’euros d’exportacions a Catalunya l’últim any