El Centre Cultural-Llibreria Blanquerna, seu de la delegació del Govern català a Madrid, ha decidit postposar la mostra l’exposició d’America Sanchez fins al novembre vinent. Es tracta d’un recorregut del dissenyador argentí i arrelat a Catalunya a partir dels fons de l’Arxiu Lafuente de Santander que es va estrenar a finals de febrer.

Una part segueix un fil cronològic: els primers treballs a l’Argentina, l’arribada a Barcelona, la contracultura i el boom del disseny, fins als Jocs Olímpics de 1992. En l’altra part, entrem a la cuina del dissenyador, n’examinem les estratègies gràfiques, l’amplitud dels seus interessos artístics i la passió col·leccionista.

Juan Carlos Pérez Sánchez, conegut com America Sanchez, va néixer a Buenos Aires el 1939. Va arribar a Barcelona el 1965 i des de llavors és una referència del disseny gràfic a Catalunya i Espanya. America Sanchez domina els signes gràfics de manera manual i mental, simultàniament.

De tota la vida, la seva creativitat es manifesta en dibuixos, fotografies i collages. Al mateix temps, proper als artistes conceptuals que li són contemporanis, explora les relacions de significat entre objectes i imatges.

El CCLBlanquerna romandrà tancat seguint les recomanacions de les autoritats sanitàries i en funció de criteris de prudència i valoració de riscos.