L’empresa d’infraestructures de telecomunicacions catalana Cellnex ha comprat 7.000 emplaçaments a Polònia, amb una inversió inicial de 800 milions d’euros. L’operació és la tercera gran adquisició de l’empresa catalana en el que portem d’any i li permetrà assolir els 73.000 emplaçaments en nou països.

Segons un comunicat enviat a la CNMV, Cellnex ha arribat a un acord amb Iliad per adquirir una participació de control, del 60%, en una nova companyia que passarà a ser propietària dels emplaçaments de telecomunicacions de l’operador de telefonia mòbil Play a Polònia.

El conseller delegat de l’empresa catalana, Tobías Martínez, ha explicat en un comunicat que l’operació “exemplifica la idea de cooperació i col·laboració amb els nostres clients. En aquest cas, estem repetint el que vam fer al maig de 2019 a França i ara Iliad, a través de Play, mantindrà un 40% en la nova companyia que gestionarà les torres i emplaçaments a Polònia “. Cellnex assumirà també la plantilla de Play que gestiona la xarxa, unes 50 persones.

La nova empresa polonesa, a més preveu invertir fins a 1.300 milions d’euros en els pròxims deu anys en el desplegament de 5.000 nous emplaçaments. Amb aquesta inversió, Cellnex ja té presència en 9 països d’arreu del món.