Font: Laura Farré

El prestigiós Banff Centre de Canadà ha estat l’escenari on la pianista vilanovina Laura Farré Rozada ha actuat en vuit ocasions durant tres setmanes. És la segona vegada que Farré actua al Canadà. Fa dos anys El 2017 va actuar a les Waterloo Region Contemporary Music Sessions a Ontàrio.

Les actuacions de Farré han estat sota la direcció de Steven Schick -un percussionista de renom, director d’orquestra i professor de la Universitat de Califòrina a San Diego- i pel compositor i multi-instrumentista Tyshawn Sorey, també professor de la Universitat de Columbia a Nova York.

En els concerts, Farré ha ofert un repertori molt selectiu amb obres de les compositores Miya Masaoka (Japó), Lisa Atkinson (Estats Units), Gavin Stewart (Regne Unit) i Layale Chaker (Líban). També ha fet la premiere al Canadà d’obres del mateix Tyshawn Sorey, George Lewis (Estats Units) i José Martínez (Colòmbia).

La pianista catalana ha acabat la residència musical Ensemble Evolution 2019 al Canadà en un dels espais de referència mundial de les arts i la música clàssica contemporània després de ser becada per la fundació Cyril and Elizabeth Challice. Durant la seva estada ha pogut treballar amb professors de prestigi de l’àmbit musical. Des Claire Chase i Cory Smythe passant per Miranda Cuckson.