La 28a edició del Cicle de cinema del Centre Català de Luxemburg tindrà com a protagonista el film ‘Josep’ (2020), que ha guanyat diferents distincions, entre altres, César 2021 a la millor pel·lícula d’animació. El cicle tindrà lloc els dies 4 i 6 de maig a la sala Utopia de la ciutat luxemburguesa.

‘Josep’ és una producció francesa, belga i catalana que explica la vida del dibuixant Josep Bartolí en tres etapes: la Guerra Civil, la Segona Guerra Mundial i la relació amb Frida Kahlo. Es basa en un relat del nebot de Bartolí que incorpora obres originals del dibuixant que representen la Barcelona de la dècada de 1930, la Guerra Civil, la Retirada i l’internament dels republicans espanyols en camps francesos.

Sota la direcció d’Aurel i amb el guió de Jean Louis Milesi, la cinta compta amb un repartiment de luxe on destaquen les veus de Sergi López (Josep) i Sílvia Pérez Cruz (Frida Kahlo), que signa també la banda sonora.

Es projectarà en versió original, en català, castellà i francès, amb subtítols en francès. Els preus són de 8 euros (socis del Centre Català de Luxemburg) i 10 euros (no socis) per a cada projecció.