
Foto: Prodeca
La calçotada s’ha convertit en un dels referents gastronòmics de Catalunya al món. Prova d’això és que la majoria de comunitats catalanes tenen la calçotada com una activitat assenyalada en vermell.
Aquest diumenge 29 de març, Prodeca, la IGP Calçot de Valls, en col·laboració amb l’Ajuntament de Valls, organitzen una gran calçotada simultània per cloure la temporada de calçots. Enguany, aquest esdeveniment gastronòmic creua fronteres i arribarà a diverses ciutats europees gràcies a la implicació dels Casals Catalans i les comunitats de catalans a l’exterior.
Les ciutats de Berlín i Ingolstadt (Alemanya) i Wageningen (Països Baixos) acolliran aquesta iniciativa, que reunirà prop de 1.000 assistents i consolidarà la calçotada com un referent gastronòmic internacional. El passat dissabte 22 de març, es va celebrar a Copenhagen la primera calçotada internacional, amb la participació de 200 persones. L’acció s’emmarca en la designació de Catalunya com a Regió Mundial de la Gastronomia 2025, destacant la projecció global de la seva cuina.
L’esdeveniment s’emmarca en la designació de Catalunya com a Regió Mundial de la Gastronomia 2025

Foto: Prodeca
Durant la jornada, es realitzaran connexions en directe amb les ciutats europees participants, permetent als assistents compartir l’experiència i reforçar la identitat gastronòmica catalana a nivell internacional. L’esdeveniment reivindica el calçot com a producte d’Identificació Geogràfica Protegida (IGP) i posa en valor la tradició de la calçotada en el patrimoni gastronòmic català.
A Valls, la jornada comptarà amb la participació del conseller d’Unió Europea i Acció Exterior, Jaume Duch, el director general d’Empreses Agroalimentàries, Qualitat i Gastronomia, Joan Gòdia, i la directora gerent de Prodeca, Dèlia Perpiñà, així com l’alcaldessa de Valls, Dolors Farré, i Dalmaci Clofent, president de la IGP Calçots de Valls.
Catalunya exhibeix el potencial del sector vitivinícola a la fira Prowein