Foto: Joana Garreta/ACN

La presència de Catalunya en la Quadriennal de Praga 2023 es concretarà en les exposicions «Països i Regions» i «Estudiants», dues de les seccions de caire competitiu més importants i prestigioses del certamen. Els comissaris de Catalunya i professors de l’Escola Superior d’Art Dramàtic (ESAD) d’aquesta desena edició, Marta Rafa i Pau Masaló, han proposat als equips que treballessin al voltant del vestuari escènic com a generador de relat i epicentre de l’acció.

A «Països i Regions», l’equip de professionals integrat per Raquel Cors, Carlota Ricart i Albert Pascual, el darrer professor també de l’ESAD, presentaran el projecte Crop, que es situa en un futur més enllà del 2053 i es desplega a partir de les restes d’indumentària i vestuari que queden de les vides i ficcions que han transitat els espais del Teatre Nacional de Catalunya (TNC).

D’altra banda, a l’apartat «Estudiants», l’alumnat de les especialitats d’escenografia i direcció i dramatúrgia de l’ESAD Quim Palmada, Pol Roig i Mireia Sintes presentaran el projecte El cant de la Sibil·la. Es podrà veure a l’aire lliure i es tracta d’una interpretació lliure del cant litúrgic de la Sibil·la, una figura mitològica de l’antiga Grècia que evoluciona amb el cristianisme i arriba fins als nostres temps.

La proposta catalana es completa amb un arxiu web que es crearà per a compartir i deixar constància dels esdeveniments i les creacions catalanes a la PQ23. En ell hi participaran el dissenyador d’il·luminació i professor també de l’ESAD Raimon Rius, l’escriptor Sebastià Portell i la cineasta Meritxell Colell.

La participació de Catalunya a la Quadriennal 2023 és una iniciativa de l’Institut del Teatre, amb la col·laboració de l’Institut Ramon Llull.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram