Font: Terrània

La ratafia Terrània, amb seu a Girona, ha estat guardonada amb la medalla de bronze a a la London Spirits Competition d’enguany. Amb aquest reconeixement, la ratafia Terrània ja acumula
set premis internacionals. Terrània està elaborada per Licors Portet.

Creada per Àlex Carmaniu i Xevi Santasusagna, la ratafia Terrània apareix amb la intenció de transmetre “l’essència dels Pirineus macerada sota el sol de la Mediterrània”, asseguren. La Ratafia Terrània està elaborada amb processos totalment artesanals per a Mestres ratafiaires des del 1883, Terrània combina maceracions i destil·lacions. Les maceracions duren com mínim 6 mesos en bóta i les destil·lacions es duen a terme en un petit alambí a llenya.

La marca té els seus inicis en un projecte de l’MBA de la Fundació Universitat de Girona. L’objectiu era fer un projecte vinculat a l’alta gastronomia i van apostar per fer la versió actual i amb una personalitat fresca d’un producte tradicional fins aquell moment.

Per començar el projecte els dos emprenedors van decidir deixar provar el seu licor a la gent del carrer però també als professionals del sector, com és el cas dels sommeliers: Roger Viusà, Montse Molla i Josep Roca, els gastrònoms Pere Arpa i Salvador García Arbós, així com al professorat i alguna promoció d’alumnes de l’Escola d’Hostaleria i Turisme de Girona, entre d’altres.

Avui en dia es pot dir que Ratafia Terrània és el resultat d’un gran nombre de proves i tastos que van fer possible el què ells anomenen “l’evolució de la Ratafia”. El producte és totalment artesanal elaborat amb mètodes i processos naturals.