La directora general de l’Icanvi, Alba Balcells, amb el director general de l¿OIV, Pau Roca [Foto: Govern]

Aquesta setmana, la recerca vitivinícola catalana ha participat en el 43è Congrés internacional de la vinya i el vi a Ensenada (Baixa Califòrnia, Mèxic). Es tracta d’un dels fòrums més importants del sector, coordinat per la Organització Internacional de la Vinya i el Vi (OIV).

El tècnic i investigador català Lluís Giralt ha presentat el projecte ‘Biocontrol de malalties de la vinya’, sobre l’eficàcia en el control de l’oïdi i el míldiu amb microorganismes i extractes vegetals per reduir l’ús de coure.

D’altra banda, la doctora i investigadora de l’INCAVI i l’IRTA, Anna Puig, ha presentat l’anàlisi sensorial de vins elaborats amb varietats minoritàries d’Espanya, que avalua el potencial organolèptic de 205 vins monovarietats elaborats amb 51 varietats minoritàries que es troben a l’estat espanyol i que s’ha realitzat mitjançant el Panel de Tast Oficial de Vins de Catalunya.

“Considerem estratègic ser presents en aquest gran fòrum i mostrar la potència de Catalunya en l’àmbit de la recerca i la implementació de polítiques públiques en pro a la qualitat i a la sostenibilitat del sector”, ha explicat la directora general de l’INCAVI, Alba Balcells.

Anualment, el congrés reuneixen científics, acadèmics i productors i elaboradors per compartir les darreres novetats en recerca i les principals tendències al voltant del cultiu, la producció de raïm i l’elaboració de vins.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram