
Foto: UPF Barcelona School of Management
La UPF Barcelona School of Management ha presentat el projecte China Global Strategy, que neix per atreure i connectar talents amb la Xina sent un actor indiscutible a escala planetària en l’àmbit del saber. El projecte està liderat per Qianying-Núria Zhou, que pretén articular un espai de col·laboració entre la cultura, l’empresa, el món universitari i científic entre la Xina i l’Estat espanyol, a més de connectar els talents de tots dos països.
Segons Qianying-Núria Zhou la iniciativa vol “construir ponts per als diferents talents formats a la UPF-BSM, que tenim la capacitat de liderar en entorns internacionals, i que puguin connectar-se amb empreses i institucions de tots dos països”.
Pràctiques dels estudiants a la Xina
El director general de la UPF-BSM, José M. Martínez-Sierra ha assegurat que “celebrem i visibilitzem el respecte que tenim per la Xina, per la seva història, per la seva cultura, per la seva tradició i per haver sabut mantenir tradicions mil·lenàries sense descurar la modernitat”. Així ha afegit que “de manera modesta i ferma, aquesta escola coneix, respecta, entén i aposta pel que significa la Xina al món”.
En aquest sentit, Martínez-Sierra ha anunciat que “oferirem als nostres estudiants que puguin fer pràctiques en empreses xineses o a la Xina, i volem que professors vinguin a fer classe aquí, volem ser un pont amb la Xina i els espais que coneixem”.
El cònsol general de la Xina a Barcelona, Zhu Jingyang ha aplaudit la iniciativa: “És una estratègia intel·ligent basada en el present i projectada al futur. Crec que aquest és un projecte molt important per a formar gestors capaços de connectar-nos i fomentar les relacions econòmiques entre tots dos països”.
Segons la Federació Unió d’Associacions Xineses a Espanya, la Xina gradua cada any entre 8 i 9 milions d’universitaris.