Foto: Freepik

Un estudi internacional analitzarà com l’estil de vida i els factors ambientals afecten la infertilitat masculina. La investigació està liderada per la Unitat de Nutrició Humana i el Laboratori de Toxicologia i Salut Mental de la URV.

La infertilitat afecta aproximadament un 15% de la població mundial i els factors masculins són responsables del 40-50% d’aquests casos. Les causes que poden influir en la disminució de la fertilitat són múltiples -entorn i estil de vida, contaminació ambiental, tabac i/o alcohol, absència d’activitat física, estrès i dietes poc saludables.

Fins ara, però, cap estudi ha avaluat de manera conjunta tots aquests factors alhora, segons la URV. Per continuar la recerca es necessiten 600 homes d’entre 18 i 40 anys.

L’estudi, anomenat LED-FERTYL -Lifestyle and environmental determinants of seminogram and other male fertility related parameters-, es troba ara en fase de reclutament de voluntaris. La recerca es centrarà en estudiar paràmetres de la qualitat de l’esperma, com la concentració, la motilitat, o la morfologia, en 600 homes.

El reclutament de voluntaris i l’estudi de mostres es farà de manera coordinada i seguint un mateix protocol a Reus, Tarragona, Illes Balears, Estats Units i Polònia. Segons s’informa des de la URV, els resultats d’aquest treball pretenen explicar com diferents factors de l’estil de vida, entre els quals destaquen l’alimentació, el sedentarisme o l’exposició a diversos contaminants mediambientals -amb potencial de disrupció endocrina-, poden afectar la fertilitat.

COM PARTICIPAR-HI

Les persones que vulguin presentar-se com a voluntaris per participar en aquest estudi només hauran de fer una única visita a l’inici del projecte, però han de complir una sèrie de criteris per ser inclosos en l’estudi: tenir entre 18 i 40 anys, respondre una sèrie de qüestionaris relacionats amb el seu estil de vida i altres característiques personals i aportar mostres biològiques per poder iniciar la investigació.

Les persones interessades es poden enviar un correu electrònic a l’adreça de correu electrònic [email protected], indicant a l’assumpte “Reclutament Ledfertyl”.