Foto: IPECC

L’acte de lliurament del Premi Josep Maria Batista i Roca – Memorial Enric Garriga Trullols que promou l’Institut de Projecció Exterior de la Cultura Catalana (IPECC) tindrà lloc aquest divendres 20 de novembre, a les 18 h (hora catalana). A conseqüència de la pandèmia sanitària, l’acte serà virtual i es podrà seguir en directe.

El premi reconeix a catalans i catalanòfils residents a l’exterior que s’han distingit pel seu treball en favor del manteniment de la presència catalana en el món i la difusió de la cultura catalana i/o el fet nacional català a l’exterior.

En l’edició d’enguany -la 32ena de forma ininterrompuda- ha distingit a Josep Amella i Llombart (Lausana, Suïssa); Oana-Dana Balas (Bucarest, Romania); Rosana Catalina Bianchi i Riera (Rosario, Argentina); Pere Grau i Rovira (Hamburg, Alemanya); Idán Pérez (Israel); Pasqual Masforroll (Costa Rica); Elena Olivé (Texas, Estats Units); Josep Ortiga Fust (La Plata, Argentina); Axel Schönberger (Bremen, Alemanya); Joan Serra i Montagut (Mérida, Mèxic).

El president de l’IPECC, Xavier Tudela, assegura que “la presència catalana en el món cada vegada és més important, tant en nombre de persones com per les activitats que realitzen. La Catalunya Exterior és un actiu cabdal per tal que el món ens conegui millor amb els avantatges de tot tipus que això comporta”.

El jurat del premi ha estat constituït pel president de l’IPECC, Xavier Tudela; el secretari Josep Puig; la tresorera, Maria Pàrraga altres membres de l’IPECC, Teresa Clota i Dolors Montagut.