L’aeroport de Barcelona ha doblat els passatgers amb els Estats Units en els darrers quatre anys (entre 2014 i 2018) i ha passat d’un a dos milions de viatgers anuals. El país nord-americà se situa en cinquena posició en el rànquing de països d’origen/destinació Barcelona amb un creixement interanual del 21%.

De fet, 4 de cada 10 passatgers entre l’Estat i Amèrica del Nord -EUA, Canadà i Mèxic- ja arriben a través de Barcelona, amb un volum similar al de Madrid i un creixement del 16,8%. A banda, l’aeroport de Josep Tarradellas-El Prat ha registrat un augment de 3 milions de passatgers entre l’abril del 2018 i el març del 2019.

La taxa de creixement més pronunciada la protagonitzen els viatgers intercontinentals amb un increment de l’11,1% en relació al mateix període de l’any anterior, és a dir, 800.000 passatgers més de vols amb altres continents, segons dades del 34è informe de l’Observatori del Tràfic Aeri de Barcelona de la Cambra de Comerç.

A banda, la capital catalana continua sent la principal porta d’entrada i sortida de l’Estat als mercats d’Àsia, Àfrica i l’Orient Mitjà amb un augment interanual del 16%. Pel que fa als EUA, la primera connexió de Barcelona és amb Nova York seguida de Los Angeles i San Francisco.

Pel que fa a la temporada d’estiu 2019, Barcelona incrementa la seva oferta internacional amb noves destinacions a Santiago de Xile (Level) i Ciutat de Mèxic (Aeromexico). A més, també s’inauguren tres noves rutes a destinacions ja existents com són: Chicago (Norwegian), Toronto (Westjet) i Nova York JFK (Level) i s’augmenta la freqüència en 11 destinacions que ja s’operaven.