La tonyina vermella de la tarragonina Balfegó cotitza a l’alça arreu del món [Foto: Balfegó]

La ventresca i el llom de tonyina vermella Balfegó ha rebut tres estrelles d’or -la màxima puntuació- en l’International Taste & Quality Institute (iTQi), líder mundial en certificació d’aliments i begudes. Amb aquest reconeixement l’empresa, amb seu a l’Ametlla de Mar (Tarragona), continua refermant el seu lideratge en el sector de l’alta gastronomia.

“És un gran reconeixement a l’esforç de la nostra empresa en oferir productes d’alta qualitat i una experiència gastronòmica de primer nivell”, explica el director general de Balfegó, Juan Serrano. En la tria de l’iTQi hi han participat 200 xefs i sommeliers d’arreu del món.

Serrano afegeix que “els grans xefs de la cuina mundial trien la nostra tonyina vermella. Ho fan pel seu gust, textura i qualitat, però també per ser un producte amb nom i cognoms, gestionat de manera sostenible i de qualitat extra des del seu orígen”.

La companyia tarragonina la lidera Manel i Pere Vicent Balfegó, que van recollir l’herència familiar de pescadors de l’Ametlla de Mar. Actualment exporta els seus productes en 33 països d’arreu del món, que representen el 80% de les vendes. Els Estats Units i el mercat japonès són els països amb més demanda de tonyina Balfegó.