Foto: Exterior.cat

El membre del secretariat nacional de l’ANC Carles Fité ha denunciat l’augment de casos de discurs d’odi contra els catalans els darrers anys durant la sessió inaugural de la 13a sessió del Fòrum sobre minories de l’ONU. Fité ha criticat que des de 2017 els mitjans de comunicació de l’Estat sovint han retratat els catalans “negativament utilitzant mots com terroristes, supremacistes, racistes o traïdors”.

“La deshumanització ha obert el camí a declaracions més violentes, especialment a les xarxes”, ha advertit. Fité ha lamentat l’existència d’una campanya sistemàtica de “repressió” contra el moviment independentista. Segons l’ANC, altres organitzacions han lamentat que els catalans estiguin “àmpliament sotmesos” a un discurs d’odi en línia.

En un comunicat, l’ANC ha explicat que en el fòrum s’ha organitzat una taula rodona internacional centrada en les “alarmants conclusions” d’un Informe de la Clínica Jurídica Aix Global Justice i UNPO sobre el discurs d’odi contra els catalans per part dels mitjans de l’Estat, les institucions i usuaris de xarxes socials, seguit d’un debat sobre les preocupants tendències.

La coordinadora de l’Observatori Crític dels Mitjans de Catalunya Mèdia.cat, Elisenda Rovira, ha citat diferents exemples de catalanofòbia als principals mitjans de l’Estat i ha insistit que “la presència de catalanofòbia als mitjans espanyols ve de molt enrere”.