La periodista Lara Bonilla és l’autora de l’article nominat [Foto: Ara]

L’article La infertilitat: l’altra cara de la maternitat, publicat al diari ARA ha estat seleccionat com a finalista dels European Press Prize 2021 en la categoria d’innovació. És a càrrec de la periodista Lara Bonilla i el dissenyador Ricard Marfà.

En l’article sis dones i un home en parlen sense embuts i reivindiquen la infertilitat com una part més de la maternitat, fins i tot quan al final del viatge no hi ha un esperat “nadó miracle”.

La periodista Lara Bonilla treballa a l’ARA des de la seva fundació el 2010, com a periodista especialitzada en temes de salut, com a cap adjunta de la Societat i com a cap de Lifestyle. El dissenyador visual i d’informació Ricard Marfà treballa al diari ARA des de la seva fundació i actualment és responsable de la identitat visual del producte digital del diari.

De l’equip de l’ARA hi van participar Idoia Longan, Marc Funollet i Jordi Guilleumas. Les fotografies del reportatge són a càrrec de Sara Cabarrocas i Francesc Melcion.

L’única candidatura catalana

D’entre la llista de nominats, l’ARA és l’únic representant dels mitjans de comunicació de Catalunya. El premi europeu de premsa s’atorga en quatre categories diferents: a la informació d’investigació, informació distingida, d’opinió i a la innovació, a més d’un premi especial.

Cada premi té un import de 10.000 euros, que es destinarà sempre que sigui possible a un projecte personal que, al seu torn, pugui enriquir la pràctica del periodisme.

L’European Press Prize distingeix anualment l’excel·lència en periodisme dels 47 països d’Europa. S’atorguen des de 2012 i compta amb un seguit de fundacions al darrere, des de The Guardian, Reuters o Politiken Foundation.