
Dase ha arribat a pintar al 5 pointz, considerada la meca del grafiti de Nova York [Foto: cedida]
El primer mural, Aigua, va ser la creació de l’artista en el Pintalis Fest, el festival de pintura mural que ell mateix va impulsar a la seva ciutat l’any passat. Es tracta d’una obra que mostra dues noies en biquini llançant-se a un terreny sec que hauria de ser el mar i que, segons Dase, es configura com “una poderosa declaració sobre la importància de l’aigua com a recurs essencial per a la vida, en un context de sequera”.

El mural ‘Aigua’, situat a Mollet del Vallès [Foto: cedida]
Aquest mural ja va ser nomenat el millor del món del mes d’agost per la plataforma d’art, situant-se com un referent mundial del muralisme contemporani, mentre que Aigua va considerar-se el segon millor mural del món del mes de juny.

‘La Vida és un Vol’, a la Garriga [Foto: cedida]
Trajectòria
Pel que fa a la trajectòria de Dase, ell mateix recorda que va començar a mostrar interès per l’art des de ben petit. “De fet, ja des d’adolescent tenia clar que volia ser artista”, assegura. “Ho desitjava tant que m’hi vaig obsessionar, vaig començar a dedicar-hi moltes hores per intentar ser el millor i amb 16 anys vaig començar amb els grafitis”, detalla. A partir d’aquí, el vallesà va anar destacant en la pintura mural i li van començar a trucar per participar en diferents esdeveniments artístics.
“El que sempre he intentat amb els meus murals és despertar emocions, crear un missatge i interpel·lar la gent, perquè així és com entenc l’art; com una manera d’impactar en la societat i en la cultura”, apunta. D’aquesta manera, Dase va agafar fama i ara ja fa 18 anys que pinta.
“El que intento amb els meus murals és despertar emocions i crear un missatge”
De tot aquest temps de carrera, ell en destaca alguns moments especials, com la creació d’un mural al 5 pointz, considerada la meca del grafiti de Nova York. També cita un altre mural fet amb Greenpeace per la protecció de l’Àrtic i l’exposició de diverses obres seves a la Setmana de l’Art de Miami.
Ferran Masip, un psicòleg de capçalera per als ‘expats’ catalans: “Hi ha moltes persones desateses”