Font: Casal Català de Tokyo

Prop d’una vintena de ciutats d’arreu del món gaudiran aquest primer trimestre de l’any d’una de les tradicions més arrelades a Catalunya: calçotada. Les comunitats catalanes de l’exterior tenen un aliat a l’hora d’organitzar-les: Ferrer. Un any més -i ja en son cinc edicions- l’empresa amb seu a Santpedor (Bages) ha iniciat la campanya Calçotades pel Món on els assistents poden degustar la coneguda salsa de calçots Ferrer.

La campanya de Calçotades pel Món de Ferrer arrenca novament amb gran èxit de participació i amb nous grups de catalans que s’adhereixen a la campanya per gaudir de calçotades arreu del món. Ferrer organitza aquestes calçotades amb la col·laboració de les associacions de catalans al món, així és com l’empresa bagenca està aconseguint que cada any les calçotades i la Salsa Calçots Ferrer, arribin a més ciutats i a milers de persones arreu del món.

Tokyo i Dublín van encetar, diumenge passat, el calendari de calçotades a l’exterior. En les properes setmanes n’hi ha més d’una vintenta de confirmades en ciutats com Londres, Copenhaguen, Berna, Brussel·les, Sttugart o Hamburg. En un comunicat Ferrer assegura que “la llista va creixent any rere any i ja aconsegueix reunir a més de 4.000 persones”.

El pack per a les calçotades no només es tracta de proveir-los la salsa sinó que inclou els pitets, les salseres, les estovalles i el marxandatge. “Ferrer aposta per la internacionalització de les tradicions catalanes, la innovació i la solidarita”. Ferrer és una empresa familiar d’alimentació, líder en la producció i comercialització de salsa per calçots.