Font: Audi

L’empresa Geprom, amb seu a Castelldefels (Baix Llobregat), continua reforçant la seva activitat al mercat de Mèxic amb l’execució dels primers projectes de transformació digital a les plantes de producció d’Audi i Volkswagen. Arran de l’obertura d’una oficina tècnica a Puebla, l’empresa catalana abasteix els dos segells automobilístics.

Especialitzada en el desenvolupament de software per automatitzar i digitalitzar la indústria, l’empresa treballa principalment per a la indústria de l’automòbil i ja ha iniciat projectes amb alguns dels principals fabricants mundials del sector que tenen presència a Mèxic.

Geprom realitzarà projectes de Smart Factory a través del desenvolupament i integració del seu sistema MES i altres plataformes digitals de monitorat, control i gestió de la producció en temps real. L’objectiu de la integració en aquestes solucions és aconseguir processos més flexibles i eficients, augmentant l’OEE i reduint els costos de producció.

La planta d’Audi a San José Chiapa (Puebla) té una producció que s’enfila fins a les 150.000 unitats l’any. És un referent mundial de l’enginyeria 4.0, amb un nivell d’automatització superior al 85% i més de 700 robots implicats en la línia de producció. Amb una inversió de 4.000 milions d’euros, Volkswagen busca digitalitzar la seva planta propera a Puebla, on es va establir fa 65 anys.

Geprom va inaugurar el febrer passat la seva filial a Mèxic i recentment ha obert una oficina tècnica a Puebla per a desenvolupar els projectes de transformació digital d’una manera més personalitzada. Per aquest projecte d’internacionalització, l’empresa catalana ha comptat amb el suport del programa Icex Next, d’Icex España.

Amb seu central a Castelldefels (Baix Llobregat) i fundada al 2017, Geprom compta amb una trentena de treballadors i, a banda de la indústria de l’automòbil, ofereix solucions per a altres sectors com l’alimentari, el farmacèutic o el de les smart cities. Geprom també exporta a altres països com Portugal.