Foto: Joan Puig de Dou, director general de Kymos

Kymos, una empresa proveïdora de serveis d’investigació i de control de qualitat per a la indústria farmacèutica, vol enfortir la seva presència a la Xina, on actualment representa un 17% a Àsia-Pacífic, la zona en la qual desitja focalitzar el seu creixement, també amb noves compres. Kymos té clients en 58 països i factura ja 13,5 milions d’euros.

“Kymos va anticipar que l’externalització de la R+D seria una estratègia creixent en la indústria farmacèutica”, assegura el director general de Kymos, Puig de Dou a La Vanguardia. Així, els seus clients són empreses de el sector, des de petites biotec que no tenen recursos per muntar un equip científic propi, fins a les grans empreses “que contratándonos poden portar diversos projectes alhora, i anar més de pressa o poden accedir a especialistes en àrees en les que el seu equip no és tan expert “.

L’empresa, amb seu al Parc Tecnològic de Cerdanyola del Vallès, ha comprat l’empresa alemanya Prolytic, especialitzada en R+D i especialment en fàrmacs que es vehiculen a través del ADN i l’ARN, unes tecnologies punteres que s’estan utilitzant ara, per exemple en les noves vacunes contra la Covid-19.

Joan Puig de Dou, director general de Kymos, afirma que la signatura seguirà amb Prolytic l’estratègia que va seguir fa quatre anys per integrar la italiana Pharmaprogress. “Es mantindrà la marca, que és reconeguda en el mercat alemany, la plantilla i l’equip directiu. Alhora, podrem aportar recursos i coordinar la gestió “, explica.