Font: Generalitat de Catalunya

Japó s’ha convertit en un dels principals socis comercials per a Catalunya fora de la Unió Europea. Prova d’això és que les exportacions catalanes en aquest país s’han triplicat en els darrers deu anys fins assolir els 849 milions d’euros el 2018. És la xifra més alta de la sèrie històrica i que representa el 33,6% del total de vendes de l’Estat espanyol en aquest país.

“Cada vegada més empreses catalanes aposten pel Japó: 2.600 empreses catalanes ja exporten en aquest país, un 60,7% més que fa deu anys”, ha assegurat la consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón a Tòquio durant l’acte Japan-Catalonia: New business opportunities per fomentar les relacions comercials amb Catalunya.

Chacón ha volgut emfatitzar que “volem potenciar aquestes relacions perquè creiem que encara hi ha potencial i per aquest motiu fem aquesta missió”, també en l’àmbit de les inversions estrangeres. Ho ha fet acompanyada del conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet.

“Treballem per millorar la vida dels ciutadans i ciutadanes i això s’aconsegueix fent prosperar l’economia: més ocupació, més riquesa i millor nivell de vida”, ha dit Calvet. A més, ha puntualitzat que no es pot parlar de creixement “a qualsevol preu. El planeta pateix una crisi climàtica i nosaltres hem declarat l’emergència climàtica. És indispensable pensar com garantim aquest creixement econòmic sense hipotecar la vida de les generacions futures”.

El titular de Territori i Sostenibilitat ha detallat els tres objectius prioritaris del Govern català en aquesta missió al Japó: “continuar i enfortir la feina que s’està fent conjuntament amb el Comitè de Desenvolupament de Rutes Aèries (CDRA) que no és altra que disposar d’un vol directe entre Barcelona i Tòquio. És la nostra prioritat de vols intercontinentals perquè tenim 190.000 passatgers indirectes que justifiquen l’establiment d’aquesta nova ruta directa”. En aquest sentit, el conseller ha ressaltat la importància d’un vol directe entre Barcelona i Tòquio.

L’agenda de la delegació catalana contempla diverses visites i reunions de treball amb empreses a Kyoto, Tòquio i Yokohama amb representants públics i empreses dels sectors de l’automoció, els videojocs, la química, les ciències de la vida i el turisme, entre d’altres. Des 1988, el Govern va obrir la primera delegació d’ACCIÓ al Japó.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram