Font: Generalitat de Catalunya

El sector de la moda nupcial està agafant volada arreu del món. Al 2018, les empreses catalanes van exportar 235 milions d’euros, xifra que consolida Catalunya com a motor exportador amb prop del 40% de total de les exportacions del conjunt de l’Estat espanyol. Això suposa un augment d’un 2% respecte l’any anterior.

En aquesta edició, el saló professional VBBFW compta amb 429 expositors, un 13% més que a l’anterior edició, dels quals el 74% són internacionals, procedents de 34 països, com Regne Unit., EUA, Itàlia, Holanda, Alemanya, Turquia, França, Portugal, Bèlgica, Polònia, Líban, Israel o Ucraïna, entre d’altres.

Aquest diumenge va cloure la Valmon BCN Bridal Fashion Week, el saló professional del sector que ha tingut lloc a Fira Barcelona. La consellera Àngels Chacón, que va recórrer diversos estands va assegurar que “la moda catalana vinculada a núvies i festa representa el 36% de les exportacions del conjunt de l’estat, i per tant estem liderant un importantíssim sector. A més, és un sector molt internacionalitzat perquè la indústria nupcial catalana exporta gairebé el 80% de la seva producció: així doncs, sector internaiconalitzat, referent mundial i potència exportadora. És sens dubte és un dels nostres drivers”.

La moda nupcial catalana és present arreu del món, tot i que el seu principal mercat continua sent eminentment europeu: cinc països de la UE —Itàlia, França, Alemanya, Regne Unit i Portugal— aglutinen el 54,3% de les exportacions de 2018. Enguany, la Generalitat —a través del Departament d’Empresa i Coneixement— ha aportat 730.000 euros per a la celebració del certamen

Al 2018, Itàlia es manté com a principal client, amb el 18,8% de les exportacions, seguit de França (amb el 14,2% del total d’exportacions), Alemanya (10%), Regne Unit (5,7%) i Portugal (amb el 5,6%). Així mateix, destaca el bon comportament de mercats com Marroc —que escala posicions, i se situa com a 4rt mercat, amb el 7,1% de les exportacions catalanes (+26,7%)—, Països Baixos (+33,2%), EUA (+14,9%), Mèxic (+7,3%) i Aràbia Saudita (+11,1%).

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram