Font: Institut Ramon Llull

L’alemanya Laura Marie Strumpp ha estat la guanyadora de la vuitena edició del concurs de microrelats #IRLats organtizat per l’Institut Ramon Llull amb el microrelat titulat Un lloc on quedar-se. Strumpp és estudiant de català a la Universitat de Marburg (Alemanya). Aquesta iniciativa forma part de les línies d’acció de l’Institut Ramon Llull per promocionar els estudis de llengua i cultura catalanes a les universitats de l’exterior.

Stumpp, de 31 anys, va estudiar Pedagogia a la Universitat de Marburg, i actualment es troba cursant un màster sobre pau i conflicte. Fa dos anys, se li va despertar la curiositat per aprendre català i l’estudia amb molt d’interès des de llavors. També l’interessa l’escriptura i el feminisme, entre d’altres. Ella és l’autora del microrelat guanyador que porta com a títol Un lloc on quedar-se.

El premi és una inscripció gratuïta al Campus Universitari de la Llengua Catalana que se celebrarà el proper mes de juliol a Andorra i Girona. En segon lloc ha quedat Ion Rada de la Universitat de Bucarest (Romania) amb el relat Tornaràs. Com a finalista, serà obsequiat amb un lot de llibres.

El concurs IRLats s’adreça als estudiants de català de fora el domini lingüístic amb la intenció d’incentivar la creativitat en llengua catalana entre els estudiants estrangers que no tenen el català com a primera llengua. Enguany, en motiu del centenari del naixement de Joan Brossa el concurs està dedicat al poeta. Per tal de retre-li homenatge, el concurs tenia en compte la poesia, els jocs de paraula i la màgia.