Foto: Joan Serra i Montagut, president del Casal Català de Yucatan (Mèxic), és un dels premiats per l’IPEEC [cedida]

L’Institut de Projecció Exterior de la Cultura Catalana (IPECC) ha atorgat el premi Josep Maria Batista i Roca – Memorial Enric Garriga Trullols 2020 a deu catalans o catalanòfils residents a l’exterior. El premi reconeix a catalans i catalanòfils residents a l’exterior que s’han distingit pel seu treball en favor del manteniment de la presència catalana en el món i la difusió de la cultura catalana i/o el fet nacional català a l’exterior.

En l’edició d’enguany -la 32ena de forma ininterrompuda- ha distingit a Josep Amella i Llombart (Lausana, Suïssa); Oana-Dana Balas (Bucarest, Romania); Rosana Catalina Bianchi i Riera (Rosario, Argentina); Pere Grau i Rovira (Hamburg, Alemanya); Idán Pérez (Israel); Pasqual Masforroll (Costa Rica);  Elena Olivé (Texas, Estats Units); Josep Ortiga Fust (La Plata, Argentina); Axel Schönberger (Bremen, Alemanya); Joan Serra i Montagut (Mérida, Mèxic).

El president de l’IPECC, Xavier Tudela, assegura que “la presència catalana en el món cada vegada és més important, tant en nombre de persones com per les activitats que realitzen. La Catalunya Exterior és un actiu cabdal per tal que el món ens conegui millor amb els avantatges de tot tipus que això comporta”.

El jurat del premi ha estat constituït pel president de l’IPECC, Xavier Tudela; el secretari Josep Puig; la tresorera, Maria Pàrraga altres membres de l’IPECC, Teresa Clota i Dolors Montagut.

L’acte de lliurament del premi tindrà lloc a la tardor en una data i format que dependrà de l’evolució de la pandèmia sanitària.