Font: Grau-Garriga

La Biennale de Sydney (Austràlia) mostrarà l’obra de Josep Grau-Garriga (Barcelona, 1929 – Angers, França 2011) del 14 de març al 8 de juny de 2020. Amb el nom de ‘Light February’ (1978-81), l’exposició de l’artista de Sant Cugat gira a l’entorn d’una vintena de tapissos i obres tèxtils on predomina la llum.

A ‘Light Febrary’, Grau-Garriga reflexiona sobre el context polític que vivia l’artista, en una Espanya franquista. És la segona vegada que la Biennale de Sydney mostra l’obra de Grau-Garriga. La primera va ser el 2017 amb la mostra ‘Tapices’ (1970-2011), que mostrava l’enfoc avantguardista al tèxtil.

La llum és un element central en moltes de les obres de Josep Grau-Garriga. Compta amb tapissos en diverses col·leccions permanents arreu del món, als Estats Units, Suïssa, França i Mèxic.

Grau-Garriga va treballar a Catalunya fins el 1991 quan es va traslladar a la regió francesa d’Anjou. Tot i començar la seva carrera artística en la pintura i el dibuix, l’artista de Sant Cugat del Vallès es va implicar en l’art del tapís, del qual es convertiria en un dels principals promotors de l’art tèxtil contemporani.