Foto: Institut Ramon Llull

L’ofrena, dirigida per Ventura Durall (2020) és l’última proposta catalana de l’anomenada Catalan Window en la setzena edició del London Spanish Film Festival 2020 que clourà el 3 d’octubre. La sessió tindrà lloc dimarts 29 de setembre (20.30 h) al Ciné Lumière. La Catalan Window del LSFF té el suport de l’Institut Ramon Llull.

Amb el segell de Nanouk Films, Suica Films, Fasten Films, Bord Cadre Films & Freestudios, Durall torna a la ficció de la mà d’Alex Brendemühl en una pel·lícula sorprenent i compulsiva sobre la culpa, la vergonya i la redempció. Ho fa després d’haver dirigit diversos documentals elogiats per la crítica.

En l’edició d’enguany presenta quatre pel·lícules produïdes a Catalunya, tot oferint al públic britànic una selecció del millor cinema produït recentment a l’Estat espanyol, que inclou dos focus especials sobre cinema català i cinema basc.

Els films amb segell català són Ojos Negros, dirigida per Iván Alcaron, Ivet Castelo, Marta Lallana i Sandra García (2019, Nanouk Films); El sitio de Otto, dirigida per Oriol Puig (2019, Xavi Toll); Josep, dirigida per Aurel (2020, Imagic, Les Films d’Ici Méditerranée) i L’ofrena, de Ventura Durall.

Com a conseqüència de la crisi sanitària del covid-19, els directors catalans no s’han desplaçat fins al festival per presentar les seves pel·lícules, sinó que faran les presentacions de forma virtual.