Font: Clos de la Torre

Després de dos anys d’iniciar-se el procés d’implantació al mercat asiàtic, l’oli d’oliva verge extra Clos de la Torre de Rabós d’Empordà (Alt Empordà) començarà a vendre’s a la Xina. És el primer cop que aquest producte, d’alta gamma, s’introduirà als comerços d’aquest país asiàtic, que a curt termini també arribarà a Macau. L’Estat espanyol, juntament amb Itàlia, és el principal proveïdor d’oli a l’Àsia.

L’empresa ha tancat l’acord recentment a Hong Kong on ha participat a la fira Hofex, de referència en alimentació i hosteleria. Actualment, l’oli d’oliva verge extra de Rabós d’Empordà es comercialitza al Regne Unit, Alemanya, Àustria, Dinamarca i als Estats Units. A més, manté contactes amb Filipines, Singapur, Dubai i Doha i els propers objectius internacionals són el Japó i Corea del Sud.

Oleícola de l’Empordà, que produeix l’oli Clos de Torre, l’elabora exclusivament amb les olives de les finques que tenen a Garriguella, Rabós d’Empordà, Espolla i Peralada. Les pluges de l’hivern passat fa preveure una collita rècord i de més qualitat amb més de 200.000 quilos d’olives, 50.000 més que l’any passat, segons fonts de l’empresa.

L’empresa produeix un oli de gamma alta i un altre de consum de proximitat. A més, elaboren olivada d’olives verdes i negres, melmelada d’olives i mel, i oli ecològic. L’oli verge extra s’elabora amb tres varietats d’olives: l’argudell (autòctona de l’Empordà), la picual (d’origen andalús) i la frantoio (de la toscana italiana).

L’oli verge extra Oleícola de l’Empordà compta amb nombrosos reconeixements i premis. Entre ells, la medalla de plata de Los Angeles International Extra Virgin Olive Oil Competition dels Estats Units o la medalla de plata en un concurs de Cannes i el Prestige Gold, un dels màxims guardons del concurs internacional TerraOlivo, a Jerusalem.