Font: ACN

Des de fa tres anys, CatalansUK, el Casal Català de Londres celebra la seva particular Festa Major. Aquest any serà el dissabte 20 de juliol a Waterloo Creative Studios de Londres. Enguany, Anna Forn Masvidal, la filla de l’exconseller d’Interior, Joaquim Forn, serà la pregonera tenint en compte que des del setembre de 2017 està vivint a la capital londinenca.

Sant Cristòfol, patró dels viatgers, és qui dóna sentit a la Festa Major de CatalansUK. “És una oportunitat per trobar-nos tota la comunitat catalana a Londres, celebrar l’arribada de l’estiu i recordar les celebracions tradicionals dels nostres pobles i ciutats típiques d’aquestes dates”, explica a Exterior.cat el president de CatalansUK, Jordi Giudici.

La Festa Major d’enguany començarà a les 2pm amb una paella valenciana (s’ha de fer la reserva i el pagament a través de Paypal al web de CatalansUK). Tot seguit tindrà lloc una gimcana. A les 5pm hi haurà ballada de sardanes com a preludi del pregó, que és un dels moments més emotius de la festa. Enguany, Anna Forn, ha estat l’escollida com a pregonera rellevant el músic Roger Mas i l’actor Joel Joan, que ho van ser en els dos darrers anys.

Un cop finalitzi el pregó, les veus de London Catalan Choir amenitzaran la tarda de Festa de Major. En el tram final de la festa, hi haurà botifarrada per als assistents i a partir de les 8pm començarà l’actuació de Coi els Montgrons, una formació musical de la Bisbal d’Empordà. Un grup de versions tradicional que farà sonar la Bella Lola i l’Estaca, de Lluís Llach.