Font: Mans Mercedàries

L’onegé Mans Mercedàries, amb seu a Martorell (Baix Llobregat), ha anunciat les dues missions humanitàries que faran el 2020: Kenya i Moçambic. L’entitat presentarà el projecte previst per a l’any que ve en un acte el 20 de setembre a l’auditori del Centre Cultural de Martorell. A més, passaran balanç de les missions fetes durant l’agost a Moçambic.

A Kenya, Mans Mercedàries hi tornarà tres després. A la ciutat de Nairobi hi està construïnt l’escola d’Ongata Rongai. Segons fonts de l’onegé, l’edifici de Primària és previst que ja estigui construït i les tasques que faran els voluntaris de l’onegé martorellenca serà de pintura i decoració. La previsió és que en termini de dos anys, l’escola estarà totalment en marxa. El projecte del camp de treball a Kenya estarà liderat per Montse Torras i Ton Tosset, responsables de l’entitat.

Paral·lelament, Mans Mercedàries farà, de nou, missions a Moçambic, una ciutat molt arrelada en els projectes humanitaris de l’onegé. El projecte se centrarà en els hàbits saludables de la comunitat i va lligat a la proposta acadèmica de Clàudia Chacón, estudiant d’infermeria i voluntària de l’onegé, que juntament amb altres companyes de clase finalitzaran el treball de final de grau.

Aquest agost, l’onegé de Martorell va ser a Moçambic per arranjar equipaments socials i educatius després de les destrosses que va provocar el pas del cicló Iday, l’abril passat. A més es va lliurar el material recaptat per l’onegé durant tot l’any en les diferents accions humanitàries.