L’escriptor i escriptor català Ricard de Vargas Golarons oferirà dues xerrades a la seu de l’Orfeó Català de Mèxic. La primera, aquest dimecres 8 de gener (20 hores) sobre el procés d’independència de Catalunya i, la segona, divendres 10 de gener (16 hores) sobre l’assassinat de Salvador Puig Antich, 45 anys després.

De Vargas Golarons va ser militant del Moviment Ibèric d’Alliberament (MIL), on fou company de Salvador Puig Antich, conegut amb el sobrenom de “llengües” perquè parlava fins a vuit llengües. Ha treballat de traductor i ha traduït diversos llibres consellistes, de caràcter anarquista, i més tard de l’Organització de la Lluita Armada (Olla), propera al PSAN.

Ha col·laborat a la revista ‘Altres Nacions’ i darrerament és un dels promotors de la rehabilitació de la figura de Puig i Antich. Membre de l’Ateneu Enciclopèdic Popular ha fet diverses publicacions com ara ‘Quebec’ (1981), ‘Anarquisme i Alliberament Nacional’ (1987) amb Enric Cabra i Josep M. Canela, ‘Antologia poètica popular a la memòria de Salvador Puig Antich’ (1996) i ‘Salvador Puig-Antich, 45 anys després’ (2019).