Font: Orfeó Català

L’Orfeó Català, amb Simon Halsey com a director artístic i Pablo Larraz, director principal, i el Cor Jove de l’Orfeó Català, amb Esteve Nabona, director, actuaran el pròxim 20 d’agost als BBC Proms de Londres (Royal Albert Hall), un important festivals de música clàssica. Aquesta serà la segona vegada que hi actua l’Orfeó Català, i constituirà el debut del Cor Jove.

Els cors s’uniran al London Symphony Chorus i la London Symphony Orchestra, dirigits per Sir Simon Rattle, en un concert que suposa una nova col·laboració dels cors del Palau amb el prestigiós director anglès. Els tres cors formaran una massa coral de tres-centes veus per interpretar ‘Belshazzar’s feast’ de William Walton (1902-1983), un dels grans oratoris del repertori anglès, a més d’una de les composicions més celebrades d’aquest compositor, amb una orquestració brillant i uns corals impressionants.

L’obra, amb la veu solista del baríton Gerald Finley, relata el passatge bíblic en què el rei babilònic Baltasar resulta miraculosament assassinat després de cometre sacrilegi usant un vas sagrat jueu per pregar als déus pagans; els jueus, esclaus al regne de Babilònia, recuperen la llibertat i el regne desapareix. A la primera part del concert la London Symphony Orchestra interpretarà les obres Les bandar-log de Charles Koechlin i Amériques (versió original del 1921) d’Edgar Varèse.

Aquesta actuació a Londres és un nou fruit de l’esforç de la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música Catalana per internacionalitzar els cors, impulsat encara més amb la incorporació de Simon Halsey com a director artístic dels cors de l’Orfeó Català i com a assessor artístic del Palau des del setembre del 2016.