L’artista catalana juga amb elements diferents com el so, la llum, la imatge i el moviment [Foto: Institut Ramon Llull]

Mariona Berenguer (Barcelona, 1992) és l’artista convidada a la residència GlogauAIR ded Berlín. La jove catalana treballa especialment en l’àmbit de la instal·lació i juga amb elements diferents com el so, la llum, la imatge i el moviment.

Durant la seva estada a la Resicència GlogauAIR de Berlín investiga el tema del desig i presenta, entre d’altres, el seu treball The emply nest, que consta d’una sèrie d’obres que examinen els conceptes de necessitat i desig, així com les complexitats que envolta aquesta temàtica.

Formada en l’àmbit de l’escultura a l’Escola Massana de Barcelona, ha participat en nombroses exposicions col·lectives, com el Loop Festival Barcelona i el Kunstquartier Bethanien a Berlín. El 2018, la seva obra va ser seleccionada per a la XXI Biennal d’Art Català Contemporani, on va presentar Metstasi(s) una instal·lació audiovisual amb una part performativa, acompanyada per la pianista Lucía Fumero.

GlogauAIR va ser fundada el 2006 per l’artista Chema Alvargonzalez com a espai d’art sense ànim de lucre en un edifici històric de Berlín-Kreuzberg. Després de la mort d’Alvargonzalez, el 2009, els seus germans van heretar i fundar la Fundació Artística La Memória Chema Alvargonzalez per preservar el seu art i l’espai artístic GlogauAIR.

Com a part de les residències d’artistes de GlogauAIR, els artistes interessats, curadors i altres professionals de la cultura poden dedicar-se al seu projecte durant 3 o 6 mesos en un dels 13 estudis disponibles. A causa dela pandèmia, GlogauAIR ha organitzat també algunes residències i Open Studies en format virtual.