Foto: La cantant Neus Mar i el guitarrista cubà Emilio Sánchez han ofert el concert ‘Havaneres a casa’

Més de 10.000 persones han participat de l’audició d’havaneres de forma virtual a càrrec de Neus Mar acompanyada a la guitarra pel cubà Emilio Sánchez, segons dades de l’organització. Es tracta de la revetlla de Sant Joan més global de la història promoguda per la Federació Internacional d’Entitats Catalanes (FIEC) i RAB Ràdio.

“Ha estat un èxit rotund amb un seguiment de més de 10.000 persones, molt seguit a Europa i Amèrica, principalment als països del sud, però també des de Catalunya”, ha assegurat a Exterior.cat, el representant de la FIEC, Jordi Gairín. “Ha estat preciós veure catalans més grans d’edat d’Amèrica del Sud seguint el concert en línia amb molta emoció als ulls”, ha reblat.

“EL CONCERT MÉS ORIGINAL”

Neus Mar ha explicat a Exterior.cat que “és el concert més original que mai he fet i, per això, ha estat únic. Molt millor del que esperàvem perquè s’ha viscut amb molta emotivitat. Aquest sentiment a través de la música ens ha unit més encara, tot i la distància”.

La cantant de Palafrugell i Emilio Sánchez van oferir els ‘clàssics’ de l’havanera, com La gavina i La barca xica. Després d’una pausa i una conversa entre els participants, la darrera part va  finalitzar amb la interpretació de peces de Lluís Llach, en un espectacle propi de Mar. “Aquest concert ha estat un punt d’inflexió que podria tenir continuïtat més endavant”, ha subratllat Mar.

Un doble concert que s’ha emès en directe pel canal de Youtube de la FIEC on hi han participat 36 casals catalans d’arreu del món i, a més, del delegat del Govern català a Mèxic, Lleïr Daban. Una iniciativa sorgida arran de la pandèmia sanitària i que la FIEC ha pres nota per repetir-ho en propers anys.